Mattias skriver recept för unga
Tre frågor till Mattias Kristiansson, som precis släppt sin femte bok. Vego hela dagen är en vegansk kokbok riktad till unga matälskare.
Du har släppt tre böcker på ett år plus att du gör tidningen Vego nästan helt själv. Hur hinner du med?
– Jag jobbar dygnet runt, alla dagar i veckan. Det är galet mycket jobb men det är lätt att få energi när målet är att rädda världen genom att få så många som möjligt att äta vego.
Vego hela dagen riktar sig till ungdomar. På vilket sätt skiljer sig maten i den här boken från dina övriga böcker?
– All min mat är hyfsat enkel, för det är sån mat jag gillar. Den här är om möjligt ännu enklare. Jag håller igen något på tokiga smaker och använder mig av råvaror som många ungdomar känner till.
Du har sagt att du ska ta det lite lugnt ett tag framöver men något projekt har du säkert i bakfickan som du kan berätta om?
– Hjälp, har jag sagt det? Ja, det löftet höll jag inte länge. Tidningen Vego går bättre än någonsin så det är bara att lägga in en extra växel nu. Sen letar jag hela tiden efter luckor på marknaden som måste fyllas med vegomat men vad det blir härnäst är hemligt fortfarande.
Läs också Jenny Luks tankar om kedjemat och hennes tips på bra kokböcker för veganer!