Jenny tipsar om bok, burgare och pastej
Ny kokbok inspirerar till grönare vardag, en burgarmeny växer och en solrospastej ser dagens ljus. Jenny Luks berättar.
Sofia von Porat är matskribenten och matkreatören som nu också kan titulera sig kokboksförfattare. Efter att ha skapat den digitala tidningen Vegmat tog hon för drygt ett år sedan steget och lanserade Vegmat som papperstidning. Nu släpps debutkokboken Vego för alla (Tukan förlag), en bok som syftar till att inspirera fler till en grönare vardag. Boken innehåller fler än 70 lättlagade recept tillsammans med vägledning, tips och råd.
Max lanserar nytt veganskt
Hamburgerkedjan Max lanserar en ny, grön meny. Max, som bland annat lyfter fram sin klimatkompensering, utökar nu sitt vegetariska utbud. En av nyheterna är en helt vegansk BBQ Sandwich med Pulled Oumph och majonnäs. Nya Crispy Mexican-burgaren går också att välja vegansk, samt att den äldre Greenburgaren nu finns i en mindre variant och de kan båda väljas med äggfri majonnäs.
Nya pastejer från À la eco
Det ekologiska företaget À la eco, som i huvudsak säljer miljövänliga hygienprodukter, har lanserat en serie veganska pastejer, en remouladsås och en solrosmajonnäs. Pastejerna finns i smakerna tomat, kidneybönor, solrosfrön och kikärtor. Pastejerna fungerar till både smörgås och till dip.
À la eco saluför också spännande pastasorter baserade på bönor och linser. Produkterna är noggrant utvalda med hänsyn till djur, miljö och hälsa och säljs i välsorterade mataffärer samt i den egna nätbutiken.