Jenny tipsar om bra kokböcker för veganer
Det senaste årets veganska kokboksskörd vittnar om att vi är inne i en vegovänlig tid. Flera tidningar skriver om veganåret 2016 och många är ense om att veganskt är den stora trenden just nu. Syre tipsar om nio veganska kokböcker som kan inspirera både till vardag och fest.
Från veganens skafferi
Dunja Gulin
Fler än 60 lättlagade recept.
Förlag: Tukan Förlag
Utgivning: januari 2015
Cirkapris: 150 kronor
Vegankokboken
Sue Quinn
Översatt bok med 170 recept.
Förlag: Pagina
Utgivning: mars 2015
Cirkapris: 200 kronor
Vår kokbok vegan
Sara Begner
Ett hundratal recept och råd.
Förlag: Norsteds
Utgivning: april 2015
Cirkapris: 200 kronor
Vegoriket
Mattias Kristiansson
Recept för vardag och fest.
Förlag: Massolit
Utgivning: augusti 2015
Cirkapris: 200 kronor
New vegan
Jenny Mustard
Ett hundratal små och stora rätter.
Förlag: Max Ström
Utgivning: augusti 2015
Cirkapris: 200 kronor
Hjälp! Veganer på middag
Linda Andersson Hafner
Prisbelönt bok med 50 recept.
Förlag: Ordalaget Förlag
Utgivning: september 2015
Cirkapris: 200 kronor
Vego hela dagen
Mattias Kristiansson
50 lättlagade vegofavoriter för unga.
Förlag: B Wahlströms
Utgivning: januari 2016
Cirkapris: 130 kronor
Rå matglädje
Erika Frost
Klassiska recept i raw food-tappning.
Förlag: Norsteds
Utgivning: april 2016
Cirkapris: 200 kronor
Baka vego
Mekto Ganic
Bröd, bakverk och pålägg.
Förlag: Ordalaget Förlag
Utgivning: mars 2016
Cirkapris: 170 kronor
Läs också Jenny Luks tankar om kedjemat och hennes intervju med Mattias Kristiansson!